Sanatçı İlkay Akkaya, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası çocukların gen tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacına ulaşmaları için herkesi duyarlı olmaya davet ederek, “Kampanyası biten 100 bebeğimiz oldu. Bunu toplumsal dayanışmayla çözdük. Aklınıza hiçbir zaman ‘yeterli paramız yok’ diye bir şey gelmesin çünkü tedaviye uçurduğumuz bebeklerimizi topladığımız 50 kuruş ve 1 liralarla tedaviye gönderebildik” dedi.

İlkay Akkaya, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde dün verdiği konserle, sevenleriyle buluştu. Akkaya, konserin sonunda SMA hastası çocuklara dikkat çekti. Akkaya, konser salonunun girişinde broşürleri dağıtılan SMA Tip1 hastası Alparslan Aktürk ve SMA Tip1 hastası Destan Duru Evren için konsere katılanlardan destek istedi.

"SÖZÜNÜ ETTİKLERİ İLAÇ, BEBEKLERİMİZİN ULAŞMAYA ÇALIŞTIĞI İLAÇ DEĞİL"

Akkaya, konserde yaptığı konuşmada, “Sağlık Bakanlığı durup durup bazı açıklamalar yapıyor, 'tedavi giderlerini biz üstleniyoruz' diyor. Oysaki sözünü ettikleri ilaç, bu bebeklerimizin ulaşmaya çalıştıkları ilaç değil. Sözü edilen ilaç, 4 ayda bir uygulanan Spinoza diye bir ilaç, devlet bu ilacı karşılıyor. Onu da belirli kriter testlerini geçmiş bebeklerimize uyguluyorlar" dedi.

"50 KURUŞ, 1 LİRAYA ÇOCUKLARIMIZI TEDAVİYE GÖNDERDİK"

SMA hastalığının tedavisinin olduğuna dikkat çeken Akkaya şunları söyledi:

"Oysaki SMA hastalığının bir çözümü var, başarı oranı yüzde 95. Destan Duru ve Alparslan henüz SMA’nın ağır hasarlarına henüz maruz kalmamışlar ve şansları çok çok büyük. Zolgensma ilacına ulaşmaya çalışıyoruz. Kampanyası biten 100 bebeğimiz oldu. Bunu toplumsal dayanışmayla çözdük. Toplumumuza ve yurt dışında yaşayan Türklere minnet borçluyuz. Destan Duru ve Alparslan da bu tedavi şansını yakalasın istiyoruz. Aklınıza hiçbir zaman ‘yeterli paramız yok’ diye bir şey gelmesin çünkü tedaviye uçurduğumuz bebeklerimizi topladığımız 50 kuruş ve 1 liralarla tedaviye gönderebildik. Sesimizi ne kadar çok insana duyurabilirsek o kadar başarılı olacağız. Duyarsız kalmayacağınızdan eminim."

Kaynak: anka