Vali Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında İnşaat Sektörü Temsilcileri ile Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında, inşaat sektörü temsilcileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, ilgili kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri

        Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bir kez daha geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.  Mücadelemiz devam ediyor, izi tamamen silinene kadar mücadelemiz sürecek. Elbette hiçbirimiz bu felaketi unutmayacağız, unutmamız da mümkün değil. Osmaniye’mizde hep birlikte bu yarayı sarmak için mücadele ediyoruz. Depremin ilk anından beri bu mücadelemiz devam ediyor. Ben inanıyorum ki Devlet olarak Millet olarak bir kez daha en güçlü şekilde birbirimize sarıldık, tek yürek olduk ve bu mücadeleyi birlikte sürdürüyoruz. Bundan sonra depremle ilgili Devlet olarak Millet olarak da çok daha hazırlıklı olacağız. Bundan tabi ki hepimiz çok büyük dersler çıkaracağız. Bugün de bu toplantımızı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımızın teklifi üzerine yaptık. Bilgilendirme çalıştayı şeklinde.”dedi.

Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açtı Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açtı

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ise yaptığı konuşmada, vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar dileyerek, “Burada Müteahhitler Birliğinden arkadaşlar var, sektörün iş yapan firmalar var, yapı denetimler var. Bütün bunları, olanları, hem teknik açıdan hem sosyolojik açıdan, idari açıdan, mevzuat açısından değerlendirmeli değil miyiz? Bundan sonra yapacaklarımızı da bütün bunların ışığında yeniden planlamalı değil miyiz? Bu konuları konuşalım, sektör kendi içinde kendi iç muhasebesini yaparak, kendi öz eleştirisini de yaparak ne yapılması gerekiyorsa en azından burada Osmaniye ölçeğinde, hepimiz buradayız. Herkes burada ne yapılması gerektiğine dair fikirlerini burada söylesinler, biz onları not alalım ve bundan sonra ilgili olan birimlere, Bakanlıksa Bakanlığa, Belediyeyse Belediyeye, yönetmelik değişiklikleri, yapı sistemindeki yeni yapılanmalar, imar şartları bunların hepsini konuşalım. Bir tavsiye kararı olarak. Bir de herkes kendi hesabını, yaptıklarını, yapacaklarını da bir muhasebe yaparak, bundan sonra talepleri, işin ekonomisini, fizibilitesini de yaparak bu değerlendirmeler ışığında yeniden gözden geçirmesi için böyle bir toplantıyı düzenledik.”dedi.

        Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi,” Deprem yaşanan şehirlerdeki genel görüntüler, depremin ortaya çıkarmış olduğu görüntülerin kaldırılması, ulaşım yollarının, ana arterlerin ulaşımlarının sağlanması, bunlar bitmeden, bunlar bittikten sonra da Şehrin yeni değerlerine göre, yani bu değerlerden kastımız, jeolojik, jeofizik, hidrojeolojik, jeosismik değerlere göre belki de yeniden planlanarak, yeniden bir imar planına tabi tutulması gerektiği düşüncesi içerisinde inşaatlara ancak o zaman izin verilebileceği kanaatini taşıdığımı ifade etmek istiyorum.”dedi.

            Açılış konuşmalarının ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

     Toplantı sonunda konuşan Vali Yılmaz, dünyanın en büyük kara depremini yaşadığımızı ve depreme hiçbir devletin Türkiye Cumhuriyeti kadar müdahale edemeyeceğini ifade ederek, “Osmaniye’mizi daha güzel yapacağız Allah’ın izniyle. O içimizi yakan o görüntüler, o yıkıntılar kalkacak ve Osmaniye’miz inanıyorum ki eskisinden daha güzel olacak. Elbirliği ile Osmaniye’mize sahip çıkacağız.”dedi. Vali Yılmaz, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Editör: Haber Merkezi