Adana Organize Sanayi Bölgesinde Hastane açılışı yapıldı.”

Türkiye’nin 3. Büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Adana da bugün Yüreğir Devlet Hastanesine bağlı çalışacak olan AOSB Semt polikliniği açıldı. Aralarında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir başta olmak üzere, açılışa tüm basın mensupları davet adildi.

Midyat'ta Muhtarlık Seçiminde Eşitlik Kura Çekimiyle Çözüldü Midyat'ta Muhtarlık Seçiminde Eşitlik Kura Çekimiyle Çözüldü

Hastane birimlerininin tanıtılması akabinde yemeğe geçen basın mensupları AOSB kurulunu soru bombardımanına tuttu. AOSB Bölge müdürü Ersin Akpınar Adana Organize sanayi Bölgesinin yaptığı sosyal ve ekonomik alandaki tüm faaliyetlere detaylıca değindi.

Sevgi evleri, kreş, düzenlenen akademik eğitimler, öğrencilere verilen burslar ve ödüllere kadar daha birçok ulusal ve uluslararası platformlarda tüm faaliyetlere hazır olduklarını grafiklerle açıklayan Ersin Akpınar:” Hiçbir tarım alanına fabrika kurmuyoruz özelliklede yakın zamanda yaşanan deprem felaketinden sonra bizler de her zaman olduğu gibi yapılarımızı yatay mimari olarak kurmaya devam ediyoruz diyerek bu konudaki hassasiyetini dile getirdi.”

AOSB Başkanı Bekir Sütçü: Kalifiye personel eksikliğinden yana sıkıntı çekiyoruz. Ailelerin bu konu da eksikliğini görüyorum çocuklarını yönlendirsinler işsizlik var diyorsunuz biz ise eleman eksikliği çekiyoruz” dedi

Lokasyondan dolayı da personel sorunu yaşadıklarını dile getiren Ersin Akpınar da: “En Büyük Ekosistemlerden birinin içerisinde yer alana 3. Büyük organize sanayi bölgesiyiz en büyük sanayi işletmeleri ve ARGE merkezlerinden birine sahibiz buna rağmen kalifiye eleman eksikliği yaşıyoruz artık gençler rahat, masabaşı, ulaşım sorunu olmayan işler peşinde bizler yüksek ücretler ve hatta yan gelirler sağlamamıza rağmen bu sıkıntıyı yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Haber: Sevda TİNİZ

Kamera: Cumali KIZGIN

Editör: Haber Merkezi