TUNCAY TÜRKGÜLÜ

Düzce’de Akçakoca Belediye Meclisi, su parkı yapılması için 19 milyon lira borçlanma talebi ile olağanüstü toplandı. CHP’li meclis üyesi Özgür Seçkin, “19 milyon lira kredi talebiniz var. Bu 19 milyon, 40 milyon olarak ödenecek. Ne gerek var Aqupark’a? Daha personel maaşlarını ödeyemiyorsunuz. Bu Akçakoca halkı size hesap sorar” dedi. Borçlanma talebi oyçokluğu ile kabul edildi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Okan Yanmaz,3 aydır İşçi ve Memur maaşlarını ödeyemez iken Agua park yapımı için İller Bankasından kredi  talebi olarak olağan üstü Belediye meclisini topladı.

Akçakoca Belediye Meclisi, su parkı yapılması için 19 milyon lira borçlanma talebi gündemiyle olağanüstü toplandı. Akçakoca Çevre Platformu üyeleri, toplantı salonuna girmek istedi. Çevreciler zabıta ekiplerinin engeli ile karşılaştı. Kısa süreli tartışmanın ardından çevreciler salona girebildi. Toplantı gündemi geçilmesinden önce vatandaşların salondan çıkarılması için oylama yapıldı. Vatandaşlar oyçokluğu ile alınan karar ile belediye toplantı salonundan çıkarıldı.

Karar sonrası bir kez daha tartışma çıktı. Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Özgür Seçkin, Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz’a, “Biz meclis üyeleri olarak çıkalım siz vatandaşlarla görüşün, daha sonra biz toplanırız” dedi. Seçkin’in önerisi de kabul edilmeyince vatandaşlar salonu terk etti. Toplantıda daha sonra basın mensuplarının da meclis salonundan çıkarılması oylandı. Basın mensuplarının görüşmeleri izlemesine oyçokluğu ile karar verildi.

Tartışmaların ardından borçlanma talebinin görüşmelerine geçildi. CHP’li meclis üyesi Özgür Seçkin, şunları söyledi:

“19 milyon lira kredi talebiniz var. Bu 19 milyon 40 milyon olarak ödenecek. Sayın Başkan siz bu krediye ilişkin, ‘her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili işleri yürütmeye, belediyemizdeki mülkiyetimizdeki her türlü gayri menkulleri İller Bankası AŞ’ye ipotek vermeye, belediyemizdeki her türlü işletmeyi İller Bankası’na vermeye…’ diye bizden yazı istiyorsunuz. Ne gerek var Aqupark’a daha personel maaşlarını ödeyemiyorsunuz. Bu Akçakoca halkı size hesap sorar.”

Konuşmaların ardından, İller Bankası’na yapılacak olan 19 milyon liralık borçlanma talebi AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oyları ile oyçokluğu ile kabul edildi.

 

Kaynak: anka