Ankara Kent Konseyi (AKK) Kent Atölyesi’nin 7. konuğu "Halimiz, Ahvalimiz, Memleketimiz" konulu programla İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu oldu.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Kent Atölyesi etkinlikleri ile yeni konukları ağırlamaya devam ediyor.

AKK Kent Atölyesi tarafından hazırlanan “SözONda” deneyim paylaşma toplantısının "Halimiz, Ahvalimiz, Memleketimiz" başlıklı bölümüne İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu konuk oldu.

AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Ankara Ticaret Odası Bilişim Komitesi Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan’nın moderatörlük yaptığı programa, AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AKK Yürütme Kurulu üyeleri Süleyman Basa, Ceren Anadol, Ömer Sarıoğlu, Obahan Obaoğlu, AKK bileşenleri, Çalışma Grubu ve Meclis sözcüleri ile çok sayıda konuk katıldı.

ANKARA SEVGİSİ

AKK sosyal medya hesapları ve “SözONda” Youtube kanalı üzerinden ulaşılabilecek programda, Başkentli olma kültürüne ilişkin görüşlerini dile getiren Ağıralioğlu, “1990 yılından bu yana Ankara’dayım. Ankara çokları için gri bir şehirdir. Biz Ankara’yı ve buraya dönen yolları çok severiz” dedi.

“Ankara’da yaz aylarının sakin olduğu dönemleri biliriz. Güzel anılarımız oldu” sözleriyle konuşmasını sürdüren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan ve 2009 yılında yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ile de Ankara’da mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“20’li yaşlarda dünyayı değiştirebilirim duygusu yaşıyorsunuz. 30’a gelince Türkiye’yi değiştiriyorum diyorsunuz. 40’a ve 50’ye gelince daha başka duygular oluyor. 20’li yaşlarda hasım gördüklerinizin canına okumak istiyorsunuz, 30’da ‘medeni olmak lazım’ diyorsunuz, 40’ta ‘yenmek ne ve konuşalım’ diyorsunuz, 50’de ‘sorumluluk makamı yönetenlerde memlekette yaşananlalar da ne kabahatimiz var’ diyorsunuz.”

Ankara Kent Konseyi’nde ortak akılla “başka bir yol var” diye işaret edilmesinin önemini vurgulayan Ağıralioğlu, aynı yöntemi Meclis’te yapmaya çalıştıklarını da söyledi.

AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, programa katılımından dolayı Ağıralioğlu’na teşekkür ederken, Sosyal İnovasyon Çalışma Grubu Sözcüsü Asena Topçubaşı Yavaş da günün anısına hazırlanan plaketi Ağıralioğlu’na takdim etti.

 

 

Kaynak: anka