İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’un Şile ilçesinde dinlediği eczacı veresiye defterinin olduğunu söyledi. Akşener’in “Ne kadar? 30, 40” sorusu üzerine eczacı, “Vardır o kadar, belki de daha fazla olabilir. Çoğunu yazmıyoruz, mesela” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün İstanbul’un Şile ilçesindeki esnafı ziyaret etti. Akşener, bir pastane işletmecisine “İşler nasıl kardeşim?” diye sordu. Esnaf, “İşler, malum. Bildiğiniz gibi” yanıtını verdi. Akşener, “Dün Aydın’daydım, sizin işinizi yapanlar şekerin çok pahalandığını ve bulunmadığını söylediler” dedi. Esnaf ise “Evet başkanım, şeker ve yağ bizim temel ihtiyaçlarımızdan ve bir sıkıntı var. Çok pahalı” karşılığını verdi.

Akşener daha sonra bir eczaneye girdi. “Eczacıların ilaçları bulma gibi sıkıntıları var” diyen Akşener’e, eczacı; “Halen devam ediyor. Birçok ilaçta devam ediyor. Fiyat arttıkça müşterilerimizin tepkisi çoğalıyor. ‘Siz alıyorsunuz, neden bu kadar çıkıyor’ diye. ‘Zammı biz yapmıyoruz’ diyoruz ama birçok hasta bunu anlamıyor maalesef” yanıtını verdi. Akşener eczacıya, “Veresiye defteriniz var mı?” diye sordu. Eczacı ise “Var. Şu an hesaplamadım ama var” dedi. Akşener, “Ne kadar, 30, 40?” sorusunu yöneltince eczacı, “Vardır o kadar, belki de daha fazla olabilir. Çoğunu yazmıyoruz, mesela” dedi.

Akşener’in “İşler nasıl” diye sorduğu bir gözlükçü ise “İşler durgun. Maliyetlerimiz çok yükseldi, insanların da alım gücü zayıf. Düşük maliyetlerle ürün alıyorlar” yanıtını verdi.

Bir lokanta esnafı ise Akşener’e şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi. Sıkıntı yaşıyoruz. Aradığımız malzemeyi bulamıyoruz. Patlıcan olmuş 35 lira, et oldu 150 lira. Müşterimize de yansıtamıyoruz. İkramlarımızı yapıyoruz ama gerçekten sıkıntı var. Bugün fazla bir müşterim olmadı. Çok zor durumdayız.”

Kaynak: anka