Amasra Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle Göller Yanı Parkı’na şehit Astsubay Hakan Karataş’ın ismi verildi.

Amasra Belediyesi'nin düzenlediği törene, İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, Garnizon Komutanı Yzb. Türker Hazar, Belediye Başkanı Recai Çakır, siyasi partilerin ilçe başkanları, protokol temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Törende konuşan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, şöyle dedi:

“Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde 21 Kasım 2019 tarihinde Tarlaağzı mevkiindeki bir eğitim dalışında kaybettiğimiz, Sevgili Gülşah öğretmenimizin hayat arkadaşı, yavrumuz Bulut Kaan’ın biricik babası, Nazife anne ile Mehmet amcanın gözbebeği evlatları, bizlerin de çok değerli kardeşi, arkadaşı Şehit Astsubay Hakan Karataş’ın anısına bugün bir aradayız. Hizmet ettiği kentimiz Amasra’da her zaman hatırlanması ve aziz hatırasının her zaman kalplerimizde yaşatılması için Gölleryanı Parkı’mıza şehidimizin adını vermek istiyoruz. Bu vatan için canını veren aziz şehitlerimizi unutmamız mümkün değil, onlar bizlerin kalbinde sonsuza kadar yaşıyor. Onlar için ne yapsak az kalır.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şehit Astsubay Hakan Karataş ve tüm şehitlerimize rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm hizmet ve emeklerin için teşekkür ederiz. Ruhun Şad olsun” dedi.

Çakır’ın konuşmasının ardından şehitler için dua okundu. Amasra Belediyesi Sesamos TSM Korosu da dinleti sundu.

Kaynak: anka