Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde, belediye ekiplerinin sokaklardan topladıkları hayvanları zehirleyerek öldürdüğü iddia edildi.

Boğazlıyan’da belediye görevlileri tarafından sokaklardan toplandıktan sonra zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen hayvanlar, cep telefonu ile kaydedildi. CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, söz konusu görüntüleri, "Yurttaşımızın gönderilerini içimiz burkularak izledik ve paylaşıyoruz. İlgili tüm kurumları gereğini yapmaya davet ediyoruz" sosyal medya hesabında paylaştı.

"GECE TOPLAYIP ÖLÜME ATIYORLAR"

Ahmet Peker, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçen hafta onlarca sokak hayvanının sistemli bir şekilde zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddiaların cep telefonu ile çekilip kendilerine ulaştırılan görüntülerle belgelendiğini söyledi. Peker, "Seçimlerden önce, seçim beyannamesinde de olan Bakım Evi ve sokak canları için çalışmaların hiçbiri yapılmadı. Her gece toplayıp dağa taşa ölüme atıyorlar, böyle olmaz. İstenilen sokaklarda besleme yapılmalı. Bir lokma ekmek için kimsenin arkasına düşmesin. Kısırlaştırma olsun ki sayı azalsın. Öldürmek yerine bakılma alanı oluşsun. Yaşlı, yavru, yaralı olanlar için bir bakım, yaşama rehabilite alanı oluşturulsun" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN YALANLAMA

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise iddiaların doğur olmadığını savundu. "Böyle bir konu söz konusu değildir. Can dostlarımızın her zaman yanında ve yiyecek bulmaları konusunda da destekçisiyiz" diyen Coşar, sosyal medyada gündem oluşturmaya çalışıldığını, iddia edildiği gibi sokak hayvanlarının öldürülmesinin söz konusu olmadığını, olamayacağını söyledi.

Kaynak: anka