Burhaniye'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Burhani'ye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mustafa Kıraç, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci, İlçe Jandarma Komutanı Alim Burak Çelik, Belediye Başkan yardımcıları Murat Yazgan ve Tamer Midilli, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, gaziler, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin anıta bırakılmasından sonra, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından öğrenciler tarafından göndere çekilen bayrak eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

ŞARKI VE ZEYBEK GÖSTERİSİ

Düzenlenen anma programı, Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde devam etti. Özel Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen programda öğrenciler Çanakkale Zaferi ruhunu şarkılarla ve zeybek gösterisi ile yaşattı. Ayrıca ilçe genelinde ilk, orta ve lise öğrencileri arasında yapılan “Çanakkale Geçilmez” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Törenin ardından heyet, şehitlerin mezarlarına çiçek bırakırken; dua okundu. İlçe protokolü ve şehit aileleri, daha sonra kaymakamlığın düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade ederek “Çanakkale Zaferimizin 107. yıldönümü kutlu olsun” mesajı verdi.

Kaynak: anka