AHMET ÜNSAL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Manisa'da dinlediği kumrucu Fuat Birtek, “2017’de 5 tane kumru 1 litre kolayı 29 liraya satıyorduk. Şimdi bir tanesi 27 lira. Vallahi acıyorum. Bir aile oturduğu zaman 200 TL para ödüyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde İzmir Caddesi’ndeki esnafın sorunlarını dinledi. Kumrucu Fuat Birtek Özgür Özel’e şunları söyledi:

"2017’de 5 tane kumru 1 litre kolayı 29 liraya satıyorduk. Şimdi bir tanesi 27 lira, bayramda 30 lira yapacağız. Litrelik ayranı 10 TL’ye satıyordum şimdi bana gelişi 14 TL. Az önce aklımdan geçiyordu kimseden korkumuz yok. Tayyip Erdoğan bir kaybetsin, zaten inanıyorum kaybedeceğine, cebimden de olsa sabah akşama millete bedava dağıtacağım. Pankartı asacağım inan ki bedava dağıtacağım. Dört kişilik bir aile geliyor tamam ben para kazanıyorum ama, vallahi acıyorum. Bir aile oturduğu zaman 200 TL para ödüyor."

"KATMERLİ BAĞIR"

Hırdavatçı Ramazan Kural ise “Fakat encümenlere kızıyorum. Camın üstüne bana askı astırmıyorlar. Ya götürüp HDP’ye vereceğim ya da Komünist Parti’ye vereceğim” dedi. Özel ise "Sen bize ver düzeltiriz sen merak etme" dedi.

Kural, "Vallahi televizyonda sana nasıl gıcık gidiyordum biliyor musun? Doğru söylüyorum gelsin ben de ona bağıracağım dedim. Ama denk getirdi Allah görüyor musun? Vallahi kızıyordum bak" dedi.

Özel’in “Peki bu seçimde birlikte miyiz?" sorusuna Kural, "Bunlar böyle yaptığı süre birlikteyiz" dedi. Özel, "Bundan sonra beraberiz. Biz diyoruz zaten AKP’ye oy vermişleri de kucaklayacağız söz verdik" dedi. 

"İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAYANLARA YAZIKLAR OLSUN"

Özgür Özel’in yolda derdini dinlediği bit pazarı esnafı MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yönelik sert söylemlerde bulundu. Özgür Özel, Büyükşehir Zabıta Ekiplerinin kendisine yönelik işgaliye zulmü ve işkencesi uyguladığını belirten bit pazarındaki esnafın başına gelenleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bit pazarından bir ağabeyimiz, böyle yere naylon serip üzerinde ikinci el saat satıyorlar. Kimi ikinci el ayakkabı satıyor. Oradan bir çorba kazanacak. Bugün Büyükşehir zabıtaları gelmiş bit pazarında bu tezgâhları kaldırmış yazıklar olsun yani. Bit pazarına da gelip ikinci el saat satan adamın ekmeği ile oynayanlara yazıklar olsun. Bunun hesabını bu Cengiz Ergün’den soracağız. Cumhur İttifakı’ndan önce Türkiye’yi kurtaracağız, sonra Manisa’yı kurtaracağız."

 

 

Kaynak: anka