Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart yerel seçimlerinin yıl dönümünde açılacak olan Hatay EXPO 2021 ile ilgili “Biz rakip olduğumuzu unutmayacağız, sevgi ve kardeşlik çerçevesinde yapılması gerektiğini, hizmet etmek istediğimizin toplumun aynı toplum olduğunu bileceğiz. Hayırda yarışacağız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklerken, Hatay EXPO 2021’i ve 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin yıl dönümünü ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Savaş, 31 Mart’ta Hatay’ın bayrama hazırlandığını belirterek, EXPO 2021’de Hatay’a yakışan bir açılış yapacaklarını söyledi. Savaş, Hatay’ın değerlerini geleceğe taşıyacaklarını kaydederek, “Kalıcı eserler bırakmak adına EXPO’yu yaptık. Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında inşallah bugün açacağız ve yarından itibaren de halkımız ve tüm gelen misafirlerle buluşturacağız” dedi.

CHP’li büyükşehir belediyelerin EXPO’ya destek verdiğini, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katkı sunduğunu anlatan Savaş, 31 Mart seçiminden sonra Türkiye’de nezaket ve sevgi ortamının değiştiğine dikkat çekti. Savaş, “Sadece genel siyasetin değil yerel yönetimlerin de eski günlerdeki gibi birbiriyle kol kola girerek siyaset yapmasını temenni ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı, hizmet yarışıdır. Bu yarışın içinde ne kadar centilmenlik varsa bu yarışın bereketi ve topluma verdiği katkı olacaktır. Birbirimize düşman değiliz. Daha iyisini yapmak için rakibiz. Rekabet şartları centilmence olursa, bize hizmet veren ve hizmet ettiğimiz bütün kitleler de bizim kadar mutlu ve huzurlu olur. Biz rakip olduğumuzu unutmayacağız, sevgi ve kardeşlik çerçevesinde yapılması gerektiğini, hizmet etmek istediğimizin toplumun aynı toplum olduğunu bileceğiz. Hayırda yarışacağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de EXPO 2021’in açılışına katılacak.

 

Kaynak: anka