İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok sesli koro müziğini özendirmek ve Türk müziğinin evrensel boyuta ulaşmasına katkı sağlamak için 11-15 Mayıs tarihleri arasında “İzmir Çok Sesli Korolar Festivali” düzenliyor. Profesyonel ve amatör her düzeyde çok sesli koronun katılabileceği festival için son başvuru tarihi 25 Mart.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Çok ses, çok renk, çok nefes” sloganıyla yeni bir festivale daha ev sahipliği yapıyor. Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi iş birliği ile 11-15 Mayıs tarihleri arasında 'İzmir Çok Sesli Korolar Festivali' düzenleniyor. Çok sesli koro müziğinin geliştirilmesi için düzenlenen festivalde Türkiye ve dünyadan seçkin koro müziği örnekleri sanatseverlerle buluşturulacak. Festival, 11-12-13 Mayıs’ta Konak Elhamra Sahnesi’nde, 14-15 Mayıs tarihlerinde ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Profesyonel ve amatör her düzeyde çok sesli koronun (minikler, çocuk, gençlik, yetişkin, kadınlar, erkekler vb.) katılabileceği festival için son başvuru tarihi 25 Mart olarak belirlendi. Korolar başvuru ile ilgili bilgilere ve başvuru formlarına “kultursanat.izmir.bel.tr” ve “www.izmir.art” sayfasından ulaşabilecekler.

Festivalde yer alan korolar, birbirleriyle yarışmaksızın15 ayrı müzikal dalda “Festival Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilerek aldığı en yüksek puana ait müzikal dalda sanatsal olarak ödüllendirilecek.

 

Kaynak: anka