İzmir Konak'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle Halkapınar İstiklal Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle Konak Kaymakamlığı tarafından Halkapınar İstiklal Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Törene; Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Personel Albay Abdi Şimşek, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şule Ural ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk konuldu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

BATUR: TÜM GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yayınladığı mesajında; Atatürk’ün “Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegâne koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır” sözlerini anımsatarak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazi ve şehitleri rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Kaynak: anka