TAMER KARADAĞ

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Manavgat Meslek Yüksek Okulu tarafından Sektör İş Birliği Kariyer Günleri yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Sektör İş Birliği Kariyer Günleri Etkinliği, öğrenciler, akademik, idari personel ve Manavgat protokolünün katılımıyla Manavgat Meslek Yüksek Okulu okul bahçesinde gerçekleşti. İki gün süren etkinlikte öğrenciler sektör temsilcileriyle bir araya gelirken, konser, söyleşi ve farklı aktivitelerle de eğlendiler. Etkinliğe Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Oktay Güzeller, Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri katıldı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Geniş bir öğrenci ve sektör temsilcilerinin katılımının gerçekleştiği buluşmada, otel, tur, seyahat, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 60’a yakın işletme stant açtı. Stantlarda işletme temsilcileri tanıtımlarını yaparken, broşür ve promosyon ürünleri dağıttı. İşletmeler yaz aylarında istihdam etmek üzere öğrencilerle ikili görüşmeler yapıldı.

Özellikle turizm fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrenciler okudukları alanlar ile ilgili sektör temsilcileriyle ikili görüşme sonrası iş başvuru formu doldurdu. Yaz aylarında Kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, öğrencilerle görüşme yapan sektör temsilcileri, öğrencileri yaz aylarında istihdam etmek istediklerini söylediler.

"SEKTÖRLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Öğrencileri bilgi ve beceri bakımından en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini belirten MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Cem Oktay Güzeller, Akdeniz Üniversitesi’nin Manavgat’ta birlikte çalışan üç birimi olarak aynı kapsamda hareket ettiklerini söyledi. Güzeller konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Manavgat bakımından değerlendirildiğinde, yaklaşık olarak okulumuzda iki fakülte var. İki fakültede toplam 1800 civarında öğrencimiz var. Bunun 300 tanesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi olarak düşünebiliriz. Bu fakültemiz içerisinde iki bölümümüz bulunmaktadır. Bunların her ikisi de ülkenin ihtiyaç duyduğu bölümlerdir. Yaptığımız işlemlerden bir tanesi şu; aktif olan programların içerisinde ihtiyaç duyulan alanlara hoca kazandırmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan atölyelerin zenginleştirilmesine çalışıyoruz. Sektörle iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Bölümleri diri ve dinamik tutmaya çalışıyoruz. Sektörün temsilcileriyle öğrencilerimizin buluşturulmasıyla o esnada sizi tanıştırmak istedik. Umarım; bizim planladığımızla size yaşattığımız aynı olur ve verimliliği yüksek bir çalışma olur."

"ÖĞRENCİLERLE İŞVERENİ BULUŞTURDUK"

Öğrenci Sektör buluşmasının çok faydalı geçtiğini ve amacına ulaştığını ifade eden Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, çeşitli etkinliklerle de öğrencilerin eğlenceli ve keyifli bir iki gün geçirdiğini söyledi. Uslu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Özellikle sektörle üniversite arasında zaten daha önceden de süre gelen bir iş birliği vardı. Bizden önceki yöneticilerde bu tür etkinlikler yapmışlardır fakat pandemi araya girdi. Uzunca bir süredir de burada etkinlik yapılamıyordu. Öğrenciler de bunalmıştı hem bir bahar şenliği hem de sektör üniversite iş birliği, bunların hepsini bir araya getirdik. Ayrıca burada 60 civarında firma katıldı. 60 tane firma stant açıyor. Oteller bunun büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. İşçiyle iş veren buluşması anlamında bir çalışma. Tabi burada binlerce öğrenci var. Pandemi koşullarının olmasına rağmen bunu sağladık. Hocalarımız da destek oldu, öğrencilerle iş vereni buluşturduk."

"GELECEĞE YATIRIM YAPMAK İÇİN BU ARKADAŞLARI TERCİH EDİYORUZ"

Öğrenci Sektör buluşmasına katılan Rio Lavitas Hotel İnsan Kaynakları Müdür Cemile Akbulut, Otellerin sektör temsilcisi olarak katıldıkları bu organizasyonda verimli iki gün geçirdiklerini söyledi. Cemile Akbulut şunları söyledi:

"Eleman olarak bakmadık olaya. Bunları sektöre kazandırmak amaçlı stajyer statüsünde daha çok düşünüyoruz. Bunu düşünürken de sektör temsilcileri olarak gelecekte turizme katkı sağlayacak bu anlamda profesyonel kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu öğrencilerimiz gelecekte bize turizmde her biri yönetici olacak şekilde teorisini öğrenmiş fiiliyatta da bugünü düşünmek değil geleceğe yatırım yapmak için bu arkadaşları tercih ediyoruz."

 

 

Kaynak: anka