Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri hakkında JIN TV muhabiri Güler Yıldız’a ‘Uluslararası Basın’ dalında Emre Madran Basın Ödülü vererek 'PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü propagandası' yaptıkları gerekçesiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması, 23 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine hakkında düzenlenen iddianame Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Başsavcılığın, Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri Tezcan Karakuş Candan, Ünal Kara, Nihal Evirgen Kabal, Muteber Osmanpaşaoğlu, Tuğba Arslan Konak, Ece Yoltay ve Mustafa Özgür Bayramoğlu hakkında hazırladığı iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“JIN TV'de çalışan ve örgütün amaçları ve ideolojisi doğrultusunda program ve yayınlar yapan Güler Yıldız Bastion'un JIN TV'de yayınlanan programına Ankara Mimarlar Odası Yönetim Kurulu olarak görev yaptığı anlaşılan şüphelilerin aldıkları kararla ödül vermek seklindeki eylemlerinin terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, bu şekilde şüphelilerin silahlı terör örgütünün propagandası yapmak suçunu işlediklerine dair haklarında kamu davası açmak için yeterli şüphe oluşturacak delil bulunduğu anlaşılmıştır.”

Davanın ilk duruşması, 23 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

Kaynak: anka