Yumurtalık ilçesine bağlı Ören mahallesinde muhtarlık yapan Seman Duran, görevini yaptığı sırada uğradığı haksızlığı anlattı.

Sinop'ta ölü yunuslar kıyıya vurdu Sinop'ta ölü yunuslar kıyıya vurdu

Yumurtalık ilçesinin Ören mahallesinde yaşamını sürdüren Seman Duran, üç yılı aşkın süredir mahallenin muhtarlığını yapıyordu. Depremin yaşandığı günlerde, deprem bölgesi için gönüllü olarak halk ile birlikte çalışırken, 14 Şubatta kendisine gelen tebligat ile muhtarlıktan el çektirildiğini öğrendi.

SORUN NEREDE BAŞLADI?

Muhtarlık görevini evde devam ettiren Duran, sorunun depremden önce başladığını belirtti. Muhtarlık binasının olmadığını ve çalışmalarını evden devam ettirdiğini bu sebeple bir kadın olarak işlerin daha da zor hale geldiğini belirten Duran, her muhtar için bir binanın şart oluğunu söyledi. “2019 yerel seçimlerinden sonra muhtarlık için bina talebinde bulundum. Başkan Türkeş Filik ile görüşerek bana yer göstermelerini istedim. Bana Türkeş başkan park içerisinde bulunan kulübenin yanına muhtarlık konteynırını katabileceğimi söyledi. Benim hatam elinden yazılı evrak almadan sözüne güvenerek kazma bile vurmadan gösterilen yere beton döktürmem oldu. Yeri belirledikten sonra İSKEN’den bir tane konteynır aldım. Konteynırı yerleştirmeden önce betonu döktürdüm.” sözleriyle anlattı.

“DEPREM SÜRECİNDE HAKSIZLIĞA UĞRADIM”

Deprem sonrasında bölgede gönüllü olarak çalışan Duran, yaşadığı problemleri bizlere şu şekilde aktardı ”Depremin yaşandığı günlerde, gönüllü olarak canla başla, halkla çalışırken, 14 Şubat tarihinde bana tebligat geldi, bende işimin yoğunluğundan dolayı tebligata itiraz etmeyi unuttum, sonrasında görevden alındım.” sürecin böyle başladığını belirtti.

“ÖNCEDEN UYARMALARINI İSTERDİM”

Sürecin bu hale gelmeden önce kendisini uyarılmasını isteyen Sema Duran” Öncelikle böyle karar alınmadan önce sözlü olarak uyarılmak isterdim. Direkt tebligat yoluyla beni mahkemeye vermelerini haksızca buluyorum. Bana izini veren belediyenin kendisiyle sürekli görüşürdük, bazen bir araya gelip neler yapabileceğimizi konuşurduk.” Diyerek kendilerine kırgın olduklarını belirtti.

“KENDİLERİYLE YÜZ YÜZE KONUŞMAK İSTERİM”

Yaşadığı haksızlık sürecini bizlere aktaran Sema Duran ”Karar gönderildikten sonra çok üzüldüm. İnsanların ve yöneticilerin verdiği sözün hiçbir anlamı olmadığını ve verilen sözlerin mutlaka yazılı olarak alınması gerektiğini bu süreçte çok iyi anladım. Asıl niyetimin bir toplanma alanı olmasından ziyade mahallede yaşayan insanların bir araya gelebileceği bir aktivite alanımızın olması ve mahallemizin nasıl geliştirilmesi için bizler uğraşırken görevden alınmak benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ayrıca mahallemde yaptırmış olduğum Sahil Park’ında bulunan elektrik direklerinin sökülmesi, ağaç sulama sisteminin kaldırılması mahalle halkını çok üzmüştür” Diyerek görevinin iadesini istediğini bizlere aktardı

Editör: Haber Merkezi