ENES CAN ÖZMEN

Niğde'de vatandaşlar Çamardı İlçesi’ndeki Ecemiş Çayı’nın kanalizasyon sularından arıtılmasını talep ediyor. Çamardılı Abdullah Bıçkı, "Çamardı ilçemizin kanalizasyonu çayımıza akıyor. Çaydan insanlar tarım ve içme suyu olarak bu suyu kullanıyorlar çayımızı kirletiyor bu sular. Acilen biyolojik arıtma yapılıp çaya öyle aktarılmasını, bu pisliğin temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Bir grup Çamardılı vatandaş ile çayda yaşanan sorunu yerinde inceleyen CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Ecemiş Çayı’na akan kanalizasyon sularının arıtılması gerektiğini belirtti. Çamardılı Abdullah Bıçkı, şunları söyledi:

“Arkadaşlar görüyorsunuz, Çamardı ilçemizin kanalizasyonu çayımıza akıyor. Çaydan insanlar tarım ve içme suyu olarak bu suyu kullanıyorlar çayımızı kirletiyor bu sular. Suların, acilen arıtma yapılıp, biyolojik arıtma yapılıp çaya öyle aktarılmasını, bu pisliğin temizlenmesini istiyoruz.”

CHP Niğde İl Başkanı Adem ise şöyle konuştu:

“Çamardı ilçemizin bütün kanalizasyon suları Ecemiş dersine akmakta şu an kokudan durulmuyor burada maalesef arıtma tesisi olmadığından dolayı direkt olarak su Ecemiş suyuna veriliyor. Ecemiş suyu, Pozantı Çakıt Deresi’nden, Seyhan Baraj Gölü’ne akıyor yani bu su Adana'ya kadar gidiyor maalesef insanlarımız aşağı tarafta tarımla ilgileniyor elma bahçeleri var diğer tarlalar var bunlardan sulama suyu olarak da kullanılıyor bir an önce yetkilerden önlem alıp arıtma tesisi kurması gerekiyor.

"NİĞDE'MİZİN SUYUNUN AKSARAY'A GİTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sayın Cumhurbaşkanı bizim belediyelerin yaptığı işlerle uğraşacağına onları kötüleyeceğine kendi belediyelerin ilk önce arıtma tesisi var mı yok mu kontrol etmesi gerekiyor. Ayrıca Ecemiş deresinin suyu yapılan bir projeyle Bakanlığın verdiği onayla Aksaray'a içme suyu olarak götürüleceği söyleniliyor. Niğde'nin içme suyu problemi varken Niğde'nin içerisinde doğan suyun Aksaray'da ne işi var? Sayın AKP Milletvekili uyurken Aksaray Milletvekilleri yoğun bir kuliste Ecemiş suyunu içme suyu olarak Aksaray'a götürecekler, biz bu projeye karşıyız. Önce Niğde sonra Aksaray gelir o proje olursa aşağı Pozantı'ya bağlı köylerde bile tarımsal amaçlı kullanılan suyu bulamazlar oradaki insanlar tarım sulaması gerçekleştiremez tarıma çok büyük kayıpları olur."

 

 

Kaynak: anka