MUSTAFA USTA

Sinop açıklarında ölen 15 yunus balığı sahile vurdu. Yunusları fark eden çevre sakinleri yetkililere haber verdi. Sahile gelen Sinop Belediyesi ekipleri ve Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi yetkilileri, ölüm sebeplerinin araştırılması için yunusları götürdü.

Sinop’ta sahile vuran 15 yunus ölüsünü dalgaların arasında fark çevre sakinleri, yunusları sahilde toplayarak yetkililere haber verdi. Durumu belediye görevlilerine bildiren üniversite öğrencisi Enes Gürbüz, "Dolmuşla giderken yunusları gördük. İndiğimizde ölü olduklarını teyit ettik. Bizden önce birisi vardı burada, o da 8-10 tane görmüş. Biz de yetkilileri aradık, bekliyoruz. Biz de 8 tane gördük. Buradaki ağabey de ileride birkaç tane daha olduğunu söyledi. 10 tane falan varmış. Birkaç tane de denizde varmış. Çoğu da ölü zaten” dedi.

Yunusları ilk gören vatandaş Bülent Öz ise "Yetkilileri aradık. Yunusları buradan almalarını istedik, rica ettik. Belediyeyi de aradık. Milli Parkları da aradık. Su ürünlerini ve bot komutanlığını aradık, alacağız dediler" diye konuştu.

 

Görüntü dökümü:

*Enes Gürbüz

*Bülent Öz 

*Detay görüntüler 

 

Kaynak: anka