Tarsus Belediyesi, Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 99. yıldönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Atatürk'ün Tarsus Şelalesi ziyaretini anlatan üç boyutlu tasarım konseptini gören bir vatandaş, o yıllardan bahsederken duygusal anlar yaşadı.

Tarsus Belediyesi, Atatürk'ün 99 yıl önce Tarsus Şelalesi ziyareti sırasında eşi Latife Hanım ile oturduğu masa, masada bulunan kısır, ayran ve Tarsus Şelalesi'nin temsili üç boyutlu canlandırmasını Tarsus'un en işlek yerlerinden olan Yarenlik alanında sergiledi. Atatürk'ün Tarsus Şelalesi ziyaretini üç boyutlu görüp fotoğrafın çekebilen vatandaşlar, hazırlanan canlandırmaya yoğun ilgi gösterdi. İki gün boyunca Tarsus'un en işlek yeri olan Yarenlik alanında vatandaşlara sunulan üç boyutlu canlandırmada fotoğraf çekimi yapan Tarsuslu bir vatandaş, 88 yaşında olduğunu ve o yıllarda yaşanılanları hazırlanan tasarım ile anımsadığını belirterek hüzünlü anlar yaşadı.

“O GÜNLERİ ANIMSADIM”

O anları anlatan vatandaş, “Duygulandım. Ben 88 yaşındayım. Cumhuriyet zamanlarını yaşadım. Allah ülkemize savaş, huzursuzluk vermesin. Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. O günleri hatırlamamızı sağlayan, değerlerimize kıymet veren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'a teşekkür ederim” diye konuştu.

Hazırlanan üç boyutlu tasarıma 7'den 70'e yoğun ilgi gösteren Tarsuslu vatandaşlar, masada oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: anka