Adana’nın Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesin de bulunan 125 haneli bölümündeki evlerin yıkım kararı alınması mahalle sakinlerini zor duruma düşürdü. Kış ortasında depremden dolayı etkilenmiş durumda olan mahalle sakinlerin yaşamları zorlaşarak mağdur olmuşlardır.

Tellidere  Mahalle sakinleri olarak 7 Yıl önce 125 Hane birleşerek Kentsel Dönüşüme evlerini veren mahalleli Müteahhitten dolayı zor duruma düştüklerini söylemektedirler. 7 Yıl önce kentsel dönüşüm için mahalle halkı müteahhitte verdikleri  evlerini inşaat yapılmadı ve  7 yıl aradan sonra farklı müteahhitlere verilmesi üzerine  mahalle sakinlerinin elektrik ve sularının kesileceğine dair  ihtarlar göndermelerinden zor duruma düşmüşlerdir.

Trabzon'da raylı sistem dönemi başlıyor Trabzon'da raylı sistem dönemi başlıyor

Karşılarında muhatap bulamadıklarını belirten mahalle sakinleri depremden dolayı yapı denetim görevlilerini 125 hane ve çevresini evlerinin hasarsız rapor vermiş olmalarından kendilerini muhatap olarak görmeyen müteahhitlerin yıkım kararı almaların mahalle sakinleri depremden dolayı ortada kalacaklarını belirtiyorlar.

Tellidere Mahallesi sakinleri Evlerinin yıkılmaması için çevre ve şehircilik bakanlığın temsilcileri Belediyeler, Kaymakam, Valilik ve siyasi partilerle görüşerek destek arayışına girişimlerinin karşılıksız çıkması cumhurbaşkanına duyurmak istediklerini belirterek çözümlenmesini istiyorlar.

Yerlerinin Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını  yapılmasının iyi olacakları şu dönemde gidecek yerlerinin olmayışından dolayı mağdur durumda olmaları  aynı zamanda kendileri gibi depremzede ailelerinin zorda olacaklarını söylemekteler.,

Çözüm odaklı çalışmaların acilen yapılması gerektiğini bu kış ortasında destek verilmesinin istiyorlar

Yapı denetim memurları gelerek bizlere bizlerin evlerine  hasarsız rapor verdiler ve otura bilirsiniz dediler. Müteahhitler ağır hasarlı olduğunu bildirmişler yıkılması için 125 hanenin elektrik ve suların kesileceğini  ve evlerinin  boşaltılması istenmektedir

Editör: Haber Merkezi