GÜNDEM

Cem Garipoğlu'nun otopsi kaydı Silivri Başsavcılığı tarafından istendi

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan hüküm giyerek cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun otopsi kayıtlarını istedi. Başsavcılık, otopsi sırasında çekilen fotoğraf ve video kayıtlarının kendilerine gönderilmesini talep etti. Otopsi görüntülerini inceleyecek olan bilirkişi heyeti, Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verecek.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun otopsi kaydını istedi. Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni bir karar alındı ve başsavcılık, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan, otopsi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarını istedi.

Baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun daha önce "fethi kabir" ve "DNA eşleştirmesi" yapılması talebinde bulunduğu belirtildi. Otopsi görüntülerini izleyecek bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapora göre Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Münevver Karabulut'un öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Cem Garipoğlu'nu 18 Kasım 2011'de 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Yapılan otopsi sonucunda, Garipoğlu'nun ailesinden alınan DNA örnekleriyle uyuştuğu belirlenmişti.