SİYASET

Pınarbaşı’nda Seçim İptal Edildi: CHP’den İtiraz

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı yerel seçim sonuçları Milliyetçi Hareket Partisi'nin itirazı üzerine iptal edildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin başvurusunu reddederek seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanması kararını kesinleştirdi.

Cumhuriyet'e konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Pınarbaşı'nın annesinin memleketi olduğunu belirtti ve seçim sürecini değerlendirdi. Genç, seçimin başından sonuna kadar CHP'nin önde gittiğini ve farkın hiçbir zaman 300 oyun altına düşmediğini ifade etti.

İtirazların sonuçsuz kaldığını ve sandıkların tekrar sayılmasına rağmen farkın değişmediğini vurguladı. Islak imzalı tutanakta tüm partilerin imzalarının bulunduğunu belirten Genç, herhangi bir hukuksuzluk olmadığını savundu.

Genç, alınan kararın siyasi olduğunu ve Pınarbaşı halkının iradesinin gasp edildiğini söyledi. "Milletin egemenliği esas" ilkesine rağmen hukuk kullanılarak darbe yapıldığını dile getiren Genç, CHP'nin seçimi daha büyük farkla kazanacağını ifade etti ve Pınarbaşı halkının zaten belediye başkanını seçtiğini belirtti.