Davanın geçtiğimiz duruşmasında, tutuklu siyasetçi Ali Ürküt'ün kansere yakalandığı açıklanmıştı. Ürküt'ün oğlu ve aynı zamanda avukatı Erhan Ürküt, babasının tahliye edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

MHP bastırıyor! Süleyman Soylu yeniden İçişleri Bakanı mı olacak? MHP bastırıyor! Süleyman Soylu yeniden İçişleri Bakanı mı olacak?

Kobani Davası, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından birçok ilde düzenlenen protesto ve eylemlerle ilgili olarak başlatılmıştı.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi önemli isimlerin de aralarında bulunduğu 108 kişi, çeşitli suçlamalarla yargılanıyor. İddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 Ocak 2021’de kabul edilmişti.

Dava kapsamında, yargılananlar hakkında 29 ayrı suçlamayla 38'er kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası isteniyor. Demirtaş, savunmasında somut delil bulunmadığını iddia ederek davanın siyasi bir intikam olduğunu dile getirmişti.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye genelindeki olaylarda çıkan çatışmalarda resmi kaynaklara göre 37 kişi hayatını kaybetmiş, 761 kişi ise yaralanmıştı.

Kaynak: Karar