Ankara'da yaşayan Rus vatandaşları, Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sını mağlup etmesinin 79. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Rusya Federasyonu Büyükelçisi Aleksei Erkhov'un da katıldığı törende, Büyükelçilik bahçesinde 'Ölümsüz Alay Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Törene, Büyükelçilik çalışanları ve yaklaşık 200 Rus vatandaşı katıldı.

Tören sırasında 2. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Sovyet askerlerinin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar taşındı ve Rusça marşlar söylendi. Büyükelçi Erkhov, katılımcılara seslenerek, Zafer Günü'nün anlamını vurguladı.

Erkhov, "Babalarımızın ve dedelerimizin zaferiyle gurur duyuyoruz. Bugün burada bir araya gelmemiz, tarihimizi hatırlamamız ve gelecekteki zaferlerimize olan inancımızı güçlendirmemiz açısından önemlidir" dedi.

Kamu personeli için yeni dönem düzenlemesi geliyor Kamu personeli için yeni dönem düzenlemesi geliyor

Ayrıca Erkhov, günümüzde yaşanan gerginliklerle 80 yıl önceki olaylar arasında benzerlikler olduğunu belirterek, şimdiki mücadelenin önemine dikkat çekti.

Katılımcılar, bu tür etkinliklerin birliklerini ve gelecekteki zaferlerini güvence altına almak adına önemli olduğunu vurguladılar.

Kaynak: DHA