İşte haberin metni:


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonla Mücadele İçin Bütün Kesimlerin Katkısı Gerekiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede bütün kesimlerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplumuyla bu mücadelede bütün kesimlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerek." dedi.

Yılmaz, Kanal 7'de canlı yayımlanan Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin seçimsiz bir döneme girdiğini ve bu dönemin ülke için tarihi bir fırsat olduğunu ifade etti. Yılmaz, bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve rekabetçi işbirliğine ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Ayrıca, enflasyonla mücadele çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını ve sonraki dört ayda hızlı bir düşüşün olacağını belirtti. Önümüzdeki yıl enflasyonun daha da düşeceğini ve 2026 yılında tek haneye ulaşılacağını söyledi.

Yılmaz, enflasyonla mücadelede tasarrufun önemine de vurgu yaparak, artan tasarrufun Türkiye'nin geleceğini güçlendirecek alanlara kanalize edilmesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli'nin Ahmet Türk'e Verilen Cezayla İlgili Açıklama Yapması Bekleniyor Bahçeli'nin Ahmet Türk'e Verilen Cezayla İlgili Açıklama Yapması Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ayrıca, kamu binalarının kullanımından araç kullanımına kadar her şeyin kalem kalem değerlendirildiğini ve tasarrufun sağlanması için çalışmalar yapıldığını aktardı.

Kaynak: haber global