Ayşe Ateş, "Kocamı kimin öldürdüğü, katilleri kimlerin koruduğu net. Ne diyeyim yazıklar olsun. Bunun altında kalacaklar" şeklinde konuştu.

İddianamede, cinayetin azmettiricisi olarak gösterilen Tolgahan Demirbaş'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Mustafa Ensar Aykal'dan Sinan Ateş'in kişisel bilgilerini alarak saldırgan Eray Özyağci'ye verdiği belirtiliyor.

Tokat’ta bir evde patlama : 4 yaralı Tokat’ta bir evde patlama : 4 yaralı

Ayşe Ateş, Sözcü gazetesinden İpek Özbey'e yaptığı açıklamada, faillerin korunduğunu belirterek şunları söyledi: "Olay gerçekleşir gerçekleşmez bu iddianameyi yazıp önümüze koyabilirlerdi. Bir buçuk yıl bekleyip çok basit, adi bir cinayet vakası gibi servis edilerek asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net. Ne diyeyim, yazıklar olsun. Bugün değilse yarın ama eninde sonunda hesap verecekler. Buna inanıyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnancı, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun haksız yere katledilen tüm canlar için.”

Ayşe Ateş'in ifadesine iddianamede yer verilmediği belirtilirken, bu duruma tepki gösteren Ayşe Ateş, "Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok" şeklinde konuştu

Kaynak: BirGün