Dün başlayan 77. Cannes Film Festivali, sinema sektörü çalışanlarının beklenmedik bir protestosuna sahne oldu. Le Figaro'nun aktardığına göre, festivalin açılış töreni Cannes Festival Sarayı'nda gerçekleşti ve sinema dünyasının önde gelen isimlerini kırmızı halıda gördük. Ancak bu sırada, "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifine bağlı bir grup sinema emekçisi, festival sarayının çatısına çıkarak pankart açtı.

Yaklaşık 20 kişilik bu grup, festivalin kalabalığının dikkatini çekmek amacıyla ıslık çalarak ve sloganlar atarak eylemlerini gerçekleştirdi. Çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden bu eylemcilere polis müdahale etti.

O oyuncu Güldür, Güldür Show'a geri dönüyor! O oyuncu Güldür, Güldür Show'a geri dönüyor!

"Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi, festivalin başlamasından bir hafta önce, hem festival çalışanlarını hem de diğer sinema emekçilerini kapsayan bir grev çağrısı yapmıştı. Bu çağrı, etkinliği sekteye uğratabilecek bir grevi planlıyordu. Sözleşmeli olarak çalışan film festivali işçileri ve Fransız işsizlik sigortası reformundan olumsuz etkilenen sinema sektörü çalışanları, iş koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

77. Cannes Film Festivali, 25 Mayıs'a kadar devam edecek ve festivalde 22 film Altın Palmiye Ödülü için yarışacak.

Kaynak: KARAR