Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanacağına dair çıkan iddiaları yalanladı. İşçi Bayramı'nın önemine vurgu yaparak, Taksim Meydanı'nda yaşanan acı olayları anma gerekliliğine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı

"1977 yılında Taksim'de kaybettiğimiz 34 işçimizi, emekçimizi rahmetle yad ediyorum. Ancak Taksim'de hayatlarını kaybeden emekçilerimizin isimlerini bile hatırlamayanların, onların aziz hatıralarını kullanarak, bu alanda kitlesel kutlama inadı, 1 Mayıs'ın dayanışma ruhunu zedelemektedir. Bildiğiniz gibi, 1 Mayıs'ta kaybettiğimiz canlarımızı Taksim'de anmak için sendikalarımıza, sınırlı katılımlarına izin verilmektedir."

Işıkhan, Türkiye'nin ortak değeri olan 1 Mayıs'ı tüm vatandaşlarla, bütün meydanlarda, emeğin ve üretimin olduğu her mecrada bir bayram havasında kutlayacaklarını belirtti. Çalışma Meclisi'nin çalışmalarının devam edeceğini ve Emek ve Dayanışma Günü'nü Türkiye'nin çalışma hayatına yakışır şekilde kutlama çabası içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: gerçek gündem