Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin koordineli operasyonu sonucunda, vatandaşların kişisel verilerini yasadışı yollarla ele geçirerek sosyal medya platformlarında satan 13 şüpheli, 10 ilde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yönlendirmesiyle İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, Ankara, Mardin, İzmir, Sinop, Tokat, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirildi. Polis ekipleri, araştırma raporları doğrultusunda, vatandaşlara ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri yasa dışı yollarla ele geçirip sosyal medya platformlarında satan şüphelileri tespit etti ve gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin elinde bulunan çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Bu adım, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: gerçek gündem