Son bir ay içinde et fiyatlarında gözle görülür bir şekilde artış yaşandığına dair açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. Uludağ, ''Özellikle son 1 ayda ette muazzam ve sistematik bir şekilde fiyat artışları yaşanmaya başladı. Dana karkas et ocak ayında 280 liraya satılıyordu. Kuzu karkas 300 liraya satılıyordu ama şubat ayından itibaren sistematik düzenli fiyat artışları etlere yansıtılmaya başladı. Dana karkas 315'e çıktı, kuzu karkas ise 350'ye kadar alıcı bulmaya başladı'' şeklindeki açıklamalarıyla bu durumu vurguladı.

Tedarikçilerin fiyat belirleme sürecine dair de bilgiler gelmeye başladı. Muhabir Emrah Çakmak, sosyal medya grupları üzerinden fiyat belirleyen tedarikçilerin varlığına dikkat çekti. ''Eti tedarik eden bazı tedarikçiler sosyal medya üzerinden, çeşitli mesajlaşma uygulamaları üzerinden 'Karkas 250 lira bekleyin, kesmeyin. 290'a çıkacak, 290'ı bekliyorlar. Daha sonra bir daha bir yükseliş kesmeyin, kestirmeyin, bekleyin' söylemleri var'' şeklindeki ifadeler, sektördeki dengelerin nasıl şekillendiğine dair önemli bir ipucu sunuyor.

Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Ocak zammı yeterli! Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Ocak zammı yeterli!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. ''Cezai işlem mükafat gibi geliyor sanki. 5 lira koyduğu zaman o ceza çıkıyor ve bunu da vatandaşın sırtından çıkıyor'' vurgusu yapan Yardımcı, et fiyatlarındaki artışın ekonomik dengeleri nasıl etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, ''Bunu öyle bir anda yaptılar ki sanki sistemi tıkamak için. 1 ay kaldı seçime. Öyle bir sisteme getirdiler ki Türkiye'de et ekonomiyi yönlendiriyor. Et piyasanın dengesini bozuyor.'' şeklindeki açıklamalarıyla sektördeki genel endişeleri ifade etti.

Kaynak: Son Dakika