Kaza, saat 04.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya Dağdibi mevkiinde meydana geldi. Zincirleme kazaya 3'ü otobüs, 1'i kamyon olmak üzere 7 araç karıştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, 112 sağlık ekibi, polis ve jandarma sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.



Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya kavşağında 3 otobüsün çarpışması sonucu 11 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya kavşağında meydana gelen kazayla ilgili olarak Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, 11 kişinin öldüğünü, 7'si ağır 57 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Karadeniz, "Kaza nedeniyle İstanbul yolu şu anda kapalı. Üç savcı olay yerinde, soruşturma sürüyor."

Vali Karadeniz, "Her şeyin bir otomobilin kamyona çarpmasıyla başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra başka araçlar da çarpıştı." "Ölenlerin bir kısmı araçtan inen ve arkadan gelen araçların çarptığı yayalardı" dedi.

BAKAN TUNÇ'TAN MESAJ: 3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Aşırı sis nedeniyle çok sayıda aracın karıştığı, 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 57 vatandaşımızın da yaralandığı trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, 7'si ağır 57 vatandaşımıza rahmet diliyorum. Kuzey Marmara Otoyolu'nda Sakarya'da meydana gelen kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Şu mesajı paylaştı: "Sakarya Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış olup, bir başsavcı yardımcısının koordinasyonunda 3 savcı görevlendirilmiştir."

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN TÜRK'ün canlı yayınında olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Yüce'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

"1 YARALININ DURUMU AĞIR"

Kaza bu sabah saat 04.45 sıralarında meydana geldi. 10'a yakın cenazemiz ve 54'e yakın yaralımız var. Bunlardan birinin durumu ağır. Yaralı kişiye acil şifalar dileriz.



Yolun açılması için çalışmalar sürüyor. Kaza sonrasında yapılması gerekenler ise sürüyor.
 



KAZA NEDENİ YOĞUN SİS

Kaza yoğun sis ve görüş mesafesinin kısıtlı olması nedeniyle meydana geldi. Bir kamyon, bir taksi kamyona çarptı, ardından bir otobüs ve bir başka otobüs. Toplamda 7 araç. Diğerleri kamyon.

Meteoroloji uyardı! Cuma günü sağanak yağış var Meteoroloji uyardı! Cuma günü sağanak yağış var

Kaynak: hürriyet