Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucunda, FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-18” operasyonları 17 ilde gerçekleştirildi. Bu iller arasında Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ yer alıyor.

Operasyonlarda, son 4 gün içinde 90 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerin, örgütün “emniyet mahrem yapılanması, adliye mahrem yapılanması ve güncel yapılanması” içerisinde aktif olarak faaliyette bulundukları belirlendi. Bu kişilerin, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, örgütün “Gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Operasyonlar sonucunda, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile birlikte çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Bu materyaller, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında önemli delil teşkil edecek.

Kaynak: KARAR