Ankara'da düzenlenen 19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin açılış filmi olarak belirlenen "Kanun Hükmü" adlı yapım, gösterime bir saat kala Çankaya Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yönetmen Nejla Demirci, bu kararı "bir darbe" olarak değerlendirdi.

Sansüre gerekçe olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun gösterildiği belirtilirken, festival kapsamında yapılacak olan yürüyüşün de engellendiği ifade edildi.

Yasak kararını değerlendiren Yönetmen Nejla Demirci, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Öncelikle çok üzgünüm. Yapmak istediğimiz yürüyüşümüzü de engellediler. Teker teker gönderdiler. Sanat yürüyüşü olmasını istemediler. Festivalde bir açılış olacak ancak filmimiz gösterilemeyecek." dedi.

Demirci, sansürün bir darbe olduğunu belirterek, Türkiye sinemasına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi ve şunları ekledi: "Bir filmi suçlu ilan edip onun gösterimini engellemek suçtur. Türkiye sinemasına yapılmış bir darbedir. Sansür de değil, sinema darbesidir."

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

"Kanun Hükmü" adlı film, geçen sene Antalya Uluslararası Film Festivali'nin "Ulusal Belgesel Yarışma" kategorisinde yer almış ancak daha sonrasında çıkarılmıştı. Bu olay, film dünyasında birçok tepkiye neden olmuştu

Kaynak: gazete duvar