İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-11" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik 70 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve FETÖ mensuplarına göz açtırmayacaklarını belirtti.

Operasyonlarla ilgili detayları açıklayan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda hareket edildiğini ifade etti. İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 20 ilde eş zamanlı operasyonların düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlarda şüphelilerin FETÖ'nün "Emniyet Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ByLock kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, "Gaybubet Evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları, ifadelerde ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğunu belirtti.

Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı

Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyale el konulduğunu da aktaran Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA