İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Sibergöz-20" operasyonu kapsamında 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çalışmalarda 64 kişi yakalandı. Bu operasyonlar, sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla düzenlenmiştir.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Erzurum merkezli olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar sonucunda, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak "oltalama" siteleri oluşturan şüphelilerin, vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç elde ettikleri belirlenmiştir.

Yerlikaya, operasyonlar neticesinde ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk lirası, altın ve dijital materyale de el konulduğunu ifade etmiştir. Operasyonlarda başarılı olan polis ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, milletin dualarının polislerle olduğunu vurgulamıştı.

Kaynak: karar