Cinsiyete göre dağılıma bakıldığında, 99 kız ve 590 erkek çocuğun hayatını kaybettiği belirtilirken, göçmen çocuklar arasında ölenlerin sayısının 80 olduğu ifade edildi.

İllere göre dağılımda, en fazla çocuk işçi ölümünün Şanlıurfa'da 50, Gaziantep'te 40, İstanbul'da 40, Adana'da 34, Konya'da 25 ve Antalya'da 22 çocukta yaşandığı kaydedildi.

Ölüm sebeplerine göre ise trafik servis kazalarının yüzde 28, boğulma ve zehirlenmenin yüzde 17, ezilme ve göçüklerin ise yüzde 14 oranında olduğu belirtildi.

İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti

İş kollarına göre ölümler incelendiğinde, tarım ve orman işkolu yüzde 55'lik payla en yüksek orana sahip oldu. İnşaat ve yol çalışmalarında ölümler yüzde 11, metal ve konaklama işkollarında ise yüzde 7 olarak kaydedildi. Gıda işkolu ise yüzde 3'lük bir paya sahipti.

TÜİK'in verilerine göre, 15-17 yaş grubundaki çocukların işgücüne katılma oranı geçen yıla göre 3.5 puan artarak yüzde 22.1'e yükseldi. Önceki yıl bu oran yüzde 18.7 olarak kaydedilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet