28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde anket firmaları araştırma sonuçlarını açıklamaya başladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra KONDA’ya göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.7 oy alıyor. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 47,3’ünü alıyor.

Son anket sonuçlarına göre ikinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kaç oy alıyor?

KONDA’nın anketi 20-21 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Kararsız ve oy kullanmayacak seçmen oranının yüzde 10,8 olması ise dikkat çekti. Kararsızlar dağıtılmadan önce Erdoğan’ın oyu yüzde 47; Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 42,2. Kararsızlar dağıtılınca Erdoğan yüzde 52,7 ile seçiliyor.

Bu anket Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasından önce gerçekleşti. Özdağ’ın bu kararının seçmeni nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

ASAL Araştırma’nın 19-24 Mayıs tarihlerinde yaptığı araştırmaya göre ise Erdoğan yüzde 53,4 oy alırken Kılıçdaroğlu yüzde 46,6’da kalıyor.

Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi