Kar yağışı birçok ilde artarak devam ediyor. Ağrı'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 6 Şubat'ta 5 ilçedeki köy okulları ve otobüslerde eğitime ara verildi. Ağrı'nın Taşlıçay, Patnos, Tutak, Hamur ve Diyadin kaymakamlarından yapılan yazılı açıklamaya göre bölgede yoğun kar yağışı bekleniyor.

Taşlıçay, Patnos, Tutak ve Hamur ilçelerinde köy okulları ve otobüslerde eğitime ara verildi. Diyadin ilçesinin Akyolaç, Hacıhalit, Mutlu, Sürmelikoç, Taşkesen ve Yüksekalören köylerindeki okullar kapatıldı.

Ayrıca Diyadin ve Tutak ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bugün (6 Şubat) izinli sayılacak.

Ardahan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar kapalı kaldı. Van de Özalp, Saray ve Muradaiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Bu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile kadınların da aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki profesörlere yönelik yeni kararı! YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki profesörlere yönelik yeni kararı!

(karar)

Kaynak: karar