İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımdada Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Ankara merkezli 32 farklı şehirde suç işlemek için örgüt kuran ve bu örgütleri yöneten, konum bilgilerine göre uyuşturucu bırakıp banka hesaplarına para yatırılmasıyla uyuşturucu ticareti yapan, bu tarz suçlardan gelen gelirlerle elde ettiği mal varlığını aklayan, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik aynı anda "Narkogüç" operasyonları düzenlendiğini açıkladı.

Yapılan operasyonlar kapsamınca örgüt elebaşı yabancı uyruklu Jamukhan Ulus'un da yakalananlar arasında olduğunu bildiren Yerlikaya, 210 şüpheli şahsın gözaltına alındığını ve örgütün yönetici ağının çökertildiğini kaydetti.

Yerlikaya paylaşımında, "Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerinin, organize suç örgütlerinin tek tek tepelerine binip nefeslerini keseceğiz." dedi.

Yerlikaya, operasyonun detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Ekrem İmamoğlu : İktidarda hangi parti olursa olsun, vatandaş en iyi hizmeti  almalı Ekrem İmamoğlu : İktidarda hangi parti olursa olsun, vatandaş en iyi hizmeti almalı

"42 özel harekat unsuru, 1 İHA, 29 narkotik dedektör köpeği, 2 helikopter ile 680 ekip ve 2 bin 294 adet personelimiz katıldı. 353 tane adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Ankara'da 135, diğer 31 ilimizde 75 olmak üzere toplamda 210 şüpheli gözaltına alındı.

MASAK Başkanlığıyla koordineliğide yürütülen çalışmada yönetici ve lider kadrosunun taşınır/taşınmaz hak ve alacakları ile mali kurumlardaki tüm hesaplarına el konuldu. İlk incelemelere göre operasyonda 33,5 kg ağırlığında uyuşturucu madde, 6 bin 659 adet uyuşturucu hap maddesi, 3 adet tabanca, 79 bin 238 dolar, 36 bin 500 avro, 249 bin 701 TL ele geçirildi."

Operasyonda görev alan polis ekiplerini tebrik eden İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarla ilgili görüntüleri de paylaştı. (trt haber)

Editör: Haber Merkezi