7 Şubat Çarşamba günü Ardahan'ın tamamı ile Artvin, Van ve Ağrı'nın bazı mahallelerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar tatil edildi.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve tipinin eğitime olumsuz etki yaptığını söyledi. Vali Çiçek, yarın il genelinde eğitime ara verileceğini, hamile ve engelli memurların da aynı tarihte idari izne ayrılacağını duyurdu. Çiçek ayrıca öğrencilerden tablet ve telefon kullanmayı bırakmalarını istedi.

Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde kar yağışının etkili olduğu belirtilirken, 7 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verildiği açıklandı. Aynı ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ağrı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi, Tutak ve Patnos ilçelerinde köy okulları ile otobüslerde eğitime yarın ara verileceği açıklandı. Hamur, Taşlıçay ve Diyadin'in tüm ilçelerinde okulların kapatılacağı açıklandı.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı

(karar)

Kaynak: karar