Denizli'de son dört yılda hastanede doğum yapan ve babaları belirsiz olan dört bebeği terk eden 34 yaşındaki Gülşen K. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün suç duyurusu sonrası iddianame hazırlandı. Gülşen K.'ye, son terk ettiği bebek için koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan kimseleri kendi haline terk etmek suretiyle suç işlediği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gülşen K., 19 Ağustos 2023'te Denizli Devlet Hastanesi'nde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumun ardından bebeği hastaneden almadı ve iletişim bilgisi bırakmadan ortadan kayboldu. Bu durum üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlattı ve rapor hazırlandı.

Yaralı Sürücü Görevliye 'Yüzüm Çok mu Kötü?' Diye Sordu Yaralı Sürücü Görevliye 'Yüzüm Çok mu Kötü?' Diye Sordu

Raporda, bebeğin evlilik dışı, para karşılığı ilişki sonucu doğduğu ve babasının kim olduğunun bilinmediği belirtildi. Ayrıca raporda, Gülşen K.'nin daha önce de 2020-2023 yılları arasında benzer şekilde üç kez doğum yaparak bebekleri terk ettiği ve kurum bakımına alınmaları için dilekçe verdiği kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine yapılan soruşturma sonucunda Gülşen K. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Gülşen K.'nin ifadesinde, para karşılığı ilişkiye girerek dört bebek doğurduğunu, babalarının kim olduğunu bilmediğini, geçimini fuhuş yaparak sağladığını ve suç kastının olmadığını söylediği belirtildi.

Son terk ettiği bebeği için iddianame hazırlanarak Denizli 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Öte yandan Gülşen K.'nin dört bebeği de Denizli Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirip terk ettiği öğrenildi. (Son Dakika)

Editör: DS Haber