Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, telefon dolandırıcılığına karışan bir çetenin peşine düşerek 2 ay boyunca teknik takip yaptı. Bu çete, vatandaşları arayarak kendilerini polis veya savcı gibi tanıtarak "Hakkınızda terör örgütü soruşturması var" gibi yalanlarla para alıyordu. Diyarbakır merkezli 5 ilde gerçekleştirilen 'Jetlag' adlı operasyonla bu çete çökertildi.

Denizli'de Elektrikli Isıtıcı Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti Denizli'de Elektrikli Isıtıcı Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Dolandırıcıların mağdurları, "operasyon yapılacak", "paralarınızın seri numarası alınacak", "hesabınızı FETÖ ele geçirdi", "adınıza hesaplar açıldı", "örgüt, adınıza kimlik çıkarttı" gibi sözlerle kandırdığı belirlendi.

Operasyonda 6 kişi Diyarbakır'da, 4 kişi İstanbul'da, 3 kişi Mersin'de, 3 kişi Şanlıurfa'da ve 2 kişi Ankara'da olmak üzere toplam 18 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda birçok telefon ve hattın ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca, polis ekipleri, mağdurları kandırarak parayı alan şüphelilerin, parayı 'eldenci' olarak adlandırılan bir kuryeye aldırdığını tespit etti. Kuryenin Şanlıurfa'dan Ankara'ya ardından İstanbul'a uçakla giderek parayı aldığı ve dikkat çekmemek için aktarma yaptığı belirtildi. Bu detaylar polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı.

Kaynak: karar