MSB: Yasa Dışı Yollarla Girmeye Çalışan 2 Kişi Yakalandı, 40 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi MSB: Yasa Dışı Yollarla Girmeye Çalışan 2 Kişi Yakalandı, 40 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Değirmencik ve İdilli mahalleleri arasında jeolojik hareketlenme meydana geldi.

Bu hareketlenme sonucunda bir dağ yıkıldı ve yıkılan dağdan kopan kaya parçaları yolun ulaşımını kapattı, böylece aradaki yol kayboldu. Bölgedeki kaya parçalarının dere yatağını doldurmasıyla ise doğal bir göl oluştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bölgede yapılan incelemeler sonucunda şu açıklamalarda bulundu:

"Burada büyük kütleler aşağıya doğru kaymış ama bu heyelanın işi henüz bitmemiş. Yukarıda gördüğüm kadarıyla henüz akmamış, devrilmemiş kısımlar da var. Bu heyelan küçük olsa da devam edecek. Büyük blokların burada olması, bir bakıma faydalı; topuk vazifesi görecek. Ama geride henüz kayma potansiyeli olan müsait yerleri görmek mümkün." (Karar)

Editör: DS Haber