Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, "Mercek-15" operasyonları kapsamında son dört günde Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 750 silah ele geçirilmiş ve 878 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Bu operasyonlar kapsamında 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek ve 119 ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

Bakan Yerlikaya ayrıca, 1 Haziran 2023 ile 28 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Mercek operasyonları sonucunda ise toplamda 79 bin 235 silah ele geçirildiğini ve 89 bin 915 şüpheliye işlem yapıldığını belirtmiştir.

Operasyonlar, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep, Konya, Mersin, Hatay gibi birçok ilde gerçekleştirilmiş ve bu illerdeki evler, iş yerleri, halka açık alanlar ve araçlar aranarak ruhsatsız silahlar bulunmuştur.

Operasyonlarda ilk beş şehirde ele geçirilen silah sayıları ve gözaltına alınan şüpheli sayıları da paylaşılmıştır. İstanbul, İzmir, Adana, Antalya ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 286 silah ele geçirilmiş ve 357 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Bakan Yerlikaya operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, operasyonlara destek veren Valileri ve Kaymakamları da teşekkür etmiştir.

Kaynak: KARAR