Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin pazar günü açılacağını duyuran  Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin, "Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz, çok sevinçliyiz" diye konuştu

 Süryani cemaatinin isteği üzerine yer tahsis edilmesinin ardından 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle temelleri atılan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, 8 Ekim Pazar günü  törenle açılacak.

AA'nın haberine göre, İstanbul'un Bakırköy ilçesinde Latin Katolik Mezarlığı'nın bulunduğu meydanda inşa edilen kilisenin açılışına ilişkin açıklamalar yapan İstanbul Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin, çok heyecanlı olduklarını bildirdi.


'YAPIM SÜRECİ TAM 10 YILI BULDU'

Kilisenin yapım sürecinin 10 yılı bulduğunu söyleyen  Susin, bunun 7 yılının birtakım formalite ve prosedürlerle geçtiğini ifade etti

Sait Susin, kilisenin temelinin 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatarak, "19 Şubat'ta açılışını yapacaktık ama 6 Şubat'taki depremler bizi durdurdu. Ülke için Çok büyük bir acıydı . Böyle bir ortamda açılış yapmamız söz bahis olamazdı. Sonrasında da araya ramazan, bayramlar girdi. Açılışımız pazar gününe kaldı. İnşallah pazar günü yine Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştireceğiz. Tabii çok heyecanlıyız, çok mutluyuz, çok sevinçliyiz" ifadelerine yer verdi.

'TELEFONLARIMIZ SUSMUYOR' BİZİM İÇİN PRESTİJ

Dünyadaki tüm Süryanilerin büyük bir heyecanla süreci takipte olduklarını ve açılışa gelmek isteyenler olduğunu söyleyen Sait Susin, "Telefonlarımız susmuyor. Bu aynı zamanda ülkemizin de bir prestiji. Ülkemiz açısından da dışarıdaki ön yargılarla ilgili de güzel bir mesaj. Ülkemize, bizlere, tüm herkese hayırlı olsun. Umuyorum burada yapılacak dualar ülkemizin birliği ve beraberliğinin yükselmesi için vesile olur" diye konuşma yaptı

Susin, açılışta patrikliğin bir temsilcisinin yanı sıra yurt içi ve dışından geniş bir katılımın olacağını açıkladı.

Devlet yöneticilerinin de yer alacağı açılış sırasında kilisenin üst katına cemaati alacaklarını aktaran Sait Susin, kilisede aynı anda 750 kişinin oturarak ibadet edebileceğini söyledi.

Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki kilise dışında kendi mülkiyetlerinde bir kilise olmadığını açıklayan  Susin, cemaatin yoğunluğunun Yeşilköy'de olduğunu ve bu kilisenin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacağını bildirdi.

Sait Susin, açılıştan sonraki pazar günü de ''kilisenin kutsaması'' olarak adlandırdıkları ilk ayinin yapılacağını açıkladı.

Yeşilköy'de Latin Katolik Mezarlığı'nın bulunduğu meydanın boş bölümüne 5 katlı olarak projelendirilen kilisenin bir katı, ayin bittikten sonra cemaatin toplanacağı, vaftiz, taziye ve düğün tarzı törenler ile toplantı ve konferansların olacağı kültür salonuna ayrıldı.

Kocaeli'de kara yolunda çırılçıplak yürüdü Kocaeli'de kara yolunda çırılçıplak yürüdü

Giriş katında ayinlerin olacağı bölümün bulunduğu kilisede, metropolitlik hayat alanı, misafir odaları ve otopark bulunuyor.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi