İsrail ordusu abluka aldığı Gazze'de 4 binin üzerinde Filistinliyi katletti bir çok insanı yerlerinden etti. Bölgede insanlık suçlarını işlemeye devam eden İsrail zaman geçtikçe gerilimi, şiddetli saldırıları ve aldığı bir çok insanlık dışı kararla fazlalaştırmı sürdürüyor. ABD dealanda artan tansiyonu etkileyecek yeni bir karar aldığını söyledi.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan konuşmada, ABD'nin Ortadoğu'daki üslerine Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi (THAAD) ile yeni Patriot bataryaları yerleştirdiğini duyuruldu.

Pentagon’dan yapılan konuşmada, "ABD Savunma Bakanı Austin konuşlandırılacak birliklere hazır olmaları talimatını verdi. Hangi üsse ne kadar asker gönderi̇leceği̇ne dair bir haber paylaşılmadı" denildi.

'İSRAİL'İN SAVUNMASINA YARDIM EDECEK'

ABD son zamanlarda Orta Doğu’ya iki uçak gemisi, destek gemileri ve takribi 2 bin deniz piyadesi de dâhil olmak üzere önemli seviyede deniz gücü gönderdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, korunma Bakanı Lloyd Austin alınan sonuca ilişkin yaptığı konuşmada “Başkan (Joe) Biden ile İran ve vekil güçlerinin Orta Doğu Bölgesi’ndeki son yükselişleri üzerine yaptığımız detaylı görüşmelerden sonra bugün Korunma Bakanlığı’nın bölgedeki duruşunu daha fazla güçlendirmek için bir dizi ilave adım attım” dedi.

ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

Austin, “Bu adımlar bölgesel caydırıcılık çabalarını güçlendirecek, bölgedeki ABD güçleri için kuvvet korumasını arttıracak ve İsrail’in savunmasına yardımcı olacaktır” diye ekledi.

Geçen hafta Amerika'nın Irak'taki üssüne 5 günde 4 saldırı olmuştu.(karar)

Editör: Haber Merkezi