Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü

İsrail’in Gazze'ye yönelik 7 Ekim tarihinde başlattığı saldırıları 29. gününde halen devam ediyor. İsrailli devlet insanlarının bu saldırılarında en büyük destekçilerinden biri olan ABD’nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail ziyaretinden sonra temaslarda bulunmak üzere Ürdün’e gitti.

Başkenti Amman’da Arap dışişleri bakanlarıyla görüşme gerçekleştirecek Blinken, ilk olarak Amman Oteli’nde Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüştü. İkilinin görüşmesinde, Blinken Lübnan’ı savaşın dışında tutma çabaları için Mikati’ye teşekkür ederken, ABD’nin Gazze'deki sivillere insani yardım sağlanmasına yönelik çabaları da görüşüldü.

BLİNKEN, ÜRDÜN DIŞİŞLERİ BAKANI SAFADİ İLE DE BİR ARAYA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı olan Antony Blinken, Amman’da Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi'yli görüştü. Safadi yapılan görüşmede, Gazze'ye yönelik yoğun saldırıların biran önce durdurulması ve insani katliamın sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizerek, bölgeye acil insani yardımların iletilmesi ve sivillerin korunmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Blinken diğer yandan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Ekselansları Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani ile de görüşürken, görüşmeyele ilgili bir açıklama yapılmadı. (hürriyet)

Editör: Haber Merkezi