Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Silahlı Saldırı Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Silahlı Saldırı

ABD, Hamas'a Karşı İsrail'e Büyük Silah Sevkiyatı Yaptı



ABD'nin Hamas'ı Gazze'den çıkarmaya yardımcı olmak için İsrail'e on binlerce silah ve top mermisinin yanı sıra büyük sığınak bombaları sağladığı bildiriliyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD'li yetkililer, yaklaşık 15.000 bomba ve 57.000 top mermisinin de aralarında bulunduğu silah sevkiyatının 7 Ekim saldırısından kısa bir süre sonra başladığını ve son günlerde de devam ettiğini söyledi.

Amerikalı yetkililerin gazeteye açıkladığı, ABD'nin İsrail'e gönderdiği mühimmat listesinde 5.000'den fazla güdümsüz MK82 bombası, 5.000'den fazla MK84 savaş başlığı bombası, 1.000'e yakın küçük ölçekli GBU-39 bombası ve güdümsüz bomba yer alıyor. güdümlü "akıllı bombalar" ile. "Bombaya dönüştürülebilen yaklaşık 3000 JDAM (müşterek doğrudan saldırı mühimmatı) var.

Uluslararası Kriz Grubu'nun kıdemli danışmanlarından ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın eski danışmanlarından Brian Finucane, sevkiyat hakkında şunları söyledi: "Bu, Bakan (Anthony) Blinken ve diğerlerinin daha küçük kalibreli bombaların kullanılması yönünde yaptıkları tavsiyelerle tutarsız görünüyor."


Finucane, söz konusu mühimmatın "yer altı barınaklarını havaya uçurmak için" kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Sorun şu ki, bomba atıldığında o tünellerde yüzbinlerce sivilin bulunduğu devasa bir mülteci kampı var. Sivillere verilen zararın da dikkate alınması gerekiyor” dedi.

ABD Savunma ve Deniz Piyadeleri eski Müsteşarı ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) görevlisi Mick Mulroy, "Bunlar, Afganistan ve Suriye'deki açık, kentsel olmayan alanlarda savaşmak için tercih ettiğimiz silahlardır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri ayrıca İsrail'e yaklaşık 57.000 155 mm güdümlü top mermisinin yanı sıra binlerce başka top mermisi ve çeşitli hafif silahlar da gönderdi(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi