Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı

ABD, Kripto Para Karıştırıcısı Sinbad'a "Kuzey Kore" Yaptırımı Uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore destekli siber korsanlık grubu "Lazarus"un kara para aklama faaliyetlerinde kullanıldığı iddiasıyla kripto para birimi karıştırıcısı Sinbad'a yaptırım uyguladı. Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan açıklamada, Sinbad'ın Lazarus Grubu tarafından milyonlarca dolar değerinde sanal para birimini işleyerek suç ağının finansmanına katkı sağladığı belirtildi.

Açıklamada, Sinbad'ın sadece kara para aklama aracı olarak değil, aynı zamanda siber suçluların yaptırımlardan kaçınma, uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk istismarı malzemeleri satın alma ve darknet pazarlarında yasa dışı satış gibi kötü niyetli faaliyetlerle bağlantılı işlemleri gizlemek için de kullanıldığı ifade edildi. ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, bu tür karıştırıcı hizmetlerin suç aktörleri için ciddi sonuçlar doğuracağını vurgulayarak, Sinbad'a uygulanan yaptırımın, yasa dışı gelirlerin kökenlerini ve varış noktalarını gizlemek için kullanılan sistemleri açığa çıkarma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

Öte yandan, Adeyemo'nun Blockchain Birliğinin 2023 Politika Zirvesi'nde yapacağı konuşmada, ABD Hazine Bakanlığı'nın dijital varlık endüstrisindeki yasa dışı aktörlere karşı mücadeleyi güçlendirmek için Kongre'ye yönelik öneriler sunduğu bilgisi paylaşıldı. Adeyemo, sektörde düzenleyici bir çerçevenin oluşturulması ve yasa dışı gelirlerin hareketini önlemeye yönelik yeni araçlar geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, ABD Hükümeti'nin dijital varlık ekosistemini daha güvenli hale getirme konusundaki kararlılığını dile getirdi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi