Washington, DC - ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin NATO içindeki değerli rolünü teyit ederek, ittifakın güçlendirilmesi amacıyla Ankara ile işbirliği yapmaya devam etme niyetini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarının ardından gelen soruları yanıtlarken, Türkiye'nin NATO müttefiki olarak değerini vurguladı. Miller, "Türkiye, NATO ittifakının ayrılmaz bir parçasıdır ve bu ittifakın güçlendirilmesi için Türkiye ile işbirliğine devam etme kararındayız" dedi.

MSB: Yasa Dışı Yollarla Girmeye Çalışan 2 Kişi Yakalandı, 40 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi MSB: Yasa Dışı Yollarla Girmeye Çalışan 2 Kişi Yakalandı, 40 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Türkiye'nin Hamas terör örgütü statüsüne ilişkin yaşanan anlaşmazlık hakkında Miller, "Bu tür fikir ayrılıkları normaldir, ancak bu, Türkiye'nin NATO içindeki rolünü etkilemez. Türkiye, hala NATO ittifakının önemli bir müttefiki ve katkı sağlayıcısıdır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün Türkiye tarafından TBMM'ye sunulduğunu hatırlatan Miller, "NATO'nun güçlendirilmesi için Türkiye ile işbirliği yapmaya devam etmek, bu ittifaka yeni üyelerin katılımını hızlandırmak için de önemlidir" dedi.

Sözcü Miller, Türkiye ile yaşanan anlaşmazlığın NATO ile olan ilişkilerin ilk zorluğu olmadığını ve bunun ötesinde Türkiye'yi yapıcı bir şekilde değerlendirdiklerini vurguladı. Miller aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas açıklamasına yönelik, "Hamas'ın terör örgütü olduğu konusundaki görüşümüz oldukça açıktır" dedi.

Florida Senatörü Rick Scott'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı "terör örgütü olarak görmemesi" sonrası Türkiye'nin NATO üyeliğinin gözden geçirilmesi çağrısının ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bu açıklaması, Türkiye ile NATO arasındaki işbirliğinin devam edeceğini ve ittifakın güçlendirilmesine yönelik taahhütlerin sürdüğünü gösteriyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi